Мільйони людей починають свій напій з кавою, адже він чудово бадьорить і наповнює організм енергією.
І ще, як показало нове дослідження китайських учених, правильно зроблену каву допоможе продовжити життя.
Вчені визначили, що вибір на користь несолодкого кавового напою або чашка кави з невеликою кількістю цукру, дійсно, здатні збільшити тривалість життя.
Такі висновки дослідники зробили з урахуванням результату експерименту, у якому брали участь понад 170 тисяч жителів.
Експерти з Китаю проаналізували, як несолодка кава та кава з цукром впливають на стан організму.
Виявилося, що після 7-річного періоду у тих, хто вибирав несолодку каву, на 16-20% знижувався ризик смерті, ніж у тих, хто взагалі не вживав напій, що бадьорить.
Ці цифри збільшилися до 29-31%, коли мова зайшла про учасників, які регулярно додавали близько однієї столової ложки цукру до своєї кави.
Доктор медичних наук Дана Елліс Ханнес зазначила, що чорна кава містить у своєму складі корисні поліфенольні сполуки та антиоксиданти, які борються із запальними процесами в організмі.
У помірній кількості напій, що бадьорить, дійсно корисний для здоров’я.
Можна в каву додавати 1 чайну ложку цукру, тому що його кількість не призведе до серйозного коливання і не нашкодить організму, на відміну від кавових напоїв, де може утримуватися від 8 ложок цукру +вершки.