Кандидат медичних наук лікар Анатолій Кравчук назвав найкориснішим для печінки фруктом абрикос.
Цей фрукт містить велику кількість пектину.
За словами лікаря, пектин збирає пестициди, іони важких металів та інші небезпечні для здоров’я речовини.
Кравчук зазначив, що при захворюванні печінки слід зробити вибір на користь кисліших сортів абрикосів.
Однак абрикоси будь-якого сорту є справжнісінькою вітамінною «бомбою».
Однак, вживати цей фрукт можна не всім: абрикоси протипоказані при гепатиті.
Кравчук додав, що корисний не лише сам фрукт, а й виготовлені з нього напої.
Лікар розповів, що склянка абрикосової смузі містить добову дозу вітамінів, але зловживати фруктом теж не варто – це може призвести до проблем із кишківником.
Крім того, абрикос може бути корисним для профілактики захворювань щитоподібної залози, а також позитивно впливати на здоров’я серця та судин.
Лікар додав, що абрикоси знижують рівень холестерину та допомагають виводити з організму токсини.
Також фрукт покращує пам’ять та допомагає схуднути.