Лікар зазначила, що у напоях за кімнатної температури з часом починають розмножуватися різні мікроорганізми. Чорній каві нічого не загрожує протягом кількох годин, а от каву з молоком чи вершками надовго залишати не можна.
“Волога є найоптимальнішим середовищем для розвитку бактерій і мікроорганізмів. Якщо ви додали молоко в каву, то ризик розмноження в ньому мікроорганізмів у багато разів збільшується. Тож такий напій потрібно випити найближчим часом”, – порадила Діанова.
Експерт додала, що згодом у кави також змінюється смак, з’являється гіркота та зникає аромат.
“Звичайно ж, у вчорашньої кави такого аромату і смаку не буде, вона досить бідна і не матиме такого хвилюючого ефекту”, – попередила Діанова.
Найкраще, на думку експерта, дотримуватись золотого правила: їжі та напоїв потрібно готувати стільки, скільки можна з’їсти та випити за раз, тоді вони будуть максимально корисні та нешкідливі.