Існує спосіб вживання пива без шкоди здоров’ю. Про нього розповіла лікар-дієтолог Марина Копитько.
За словами фахівця, уникнути проблем зі здоров’ям можливо, якщо вживати не більше 200–300 мілілітрів цього алкогольного напою на день один-два рази на тиждень. В іншому випадку любов до пива загрожує набором зайвих кілограмів.
За її словами, найдурнішою помилкою є вживання пива на голодний шлунок або між їдою, оскільки це погано позначається на роботі травної системи.
Також дієтолог порадила розглядати пиво не як напій, а як продукт харчування, оскільки у 100 г напою міститься близько 50 кілокалорій, а його вживання може призвести до переїдання. Хоча в пиві міститься низка вітамінів, сам по собі напій не є їх джерелом.
"Це стосується тільки так званого живого пива, яке має короткий термін зберігання", - додала експерт.