Особливо важливо прислухатися до порад спеціалістів людям із цукровим діабетом.
Продукти, що містять у складі велику кількість вуглеводів, сприяють підвищенню рівня цукру в крові. Слідкувати за показниками рівня цукру в крові важливо для всіх людей, але особливо для тих, хто має цукровий діабет 2 та 1 типу.
Хліб є одним із найпопулярніших продуктів харчування. Дієтологи розповіли, який хліб корисний для здоров'я, а від якого краще відмовитись. Про це повідомляє видання Express, посилаючись на Американську діабетичну асоціацію.
Найгіршим видом хліба, на думку фахівців, є той, який виготовлений із білого борошна чи інших рафінованих вуглеводів. Експерти зазначили, що обробка зерна для отримання білого борошна пом'якшує текстуру, але при цьому видаляє клітковину, вітаміни та мінерали та забезпечує хлібу високий глікемічний індекс.
Найбільш шкідливим у цьому плані є хліб, до складу якого додають цукор, що підвищує рівень глюкози у крові.
Хорошою заміною білого хліба є цільнозерновий.
А найкращим видом хліба, враховуючи його вплив на рівень цукру в крові, фахівці вважають житнім хлібом. Також вони рекомендують навчитися пекти хліб самостійно вдома, використовуючи борошно з низьким вмістом вуглеводів.