Продуктом, що найбільш згубно впливає на цей орган, завжди вважався алкоголь. Але в нього, як виявилось, знайшовся «конкурент».
Онколог Валерій Єгієв розкрив небезпеку продуктів, які здаються нам цілком невинними. Більшість людей регулярно вживає їх у їжу, не підозрюючи, що вони можуть спровокувати рак підшлункової залози. Ця недуга дуже підступна, оскільки на ранніх етапах ніяк не проявляє себе.
Щоб уберегтися від захворювання, слід виключити із раціону солодкі газовані напої. Вони, за словами фахівця, набагато шкідливіші за спиртне, оскільки солодке газування (і взагалі будь-який солодкий продукт) викликає звикання. Звикнувши до певного смаку, люди можуть зловживати тим чи іншим продуктом, багаторазово перевищуючи його норму, яка шкодить здоров’ю.