Організм у достатній кількості повинен отримувати вітаміни та цінні мікроелементи, тому ваш раціон харчування має бути різноманітним.
Вершкове масло є продуктом з високою харчовою цінністю і має багато корисних властивостей. Але його дозволяється їсти не всім.
Які існують протипоказання? Відомо, що вершкове масло багате на вітамін А, який покращує зір, метаболізм і прискорює регенерацію клітин. Ще в ньому є вітаміни Е, К та Д, а також кальцій, фосфор, калій та інші речовини. Завдяки наявності великої кількості незамінних жирних кислот та вітамінів, цей продукт позитивно впливає на стан шкіри, волосся, нігтів, кісткової системи та імунітету.
Але у вершковому маслі також є холестерин, який вважається шкідливим для організму, тому ВООЗ рекомендує дорослим людям вживати його за добу не більше 30 г. Також від цього молочного продукту слід відмовитися людям, які страждають на серцеві проблеми, а також тим, у кого підвищений холестерин, гострий панкреатин, гіпертонія та жовчнокам’яна хвороба.