Це правда: часник залишає у роті дуже сильний присмак та запах.
Якщо ви хочете зробити щось корисне для свого тіла, вам слід щодня з'їсти зубчик свіжого часнику.
Насолоджуйтеся свіжим часником
"Переважно за корисний вплив часнику відповідає сполука сірки алліцин, яка спочатку зустрічається в кореневій бульбі як її власний передшівник алліїн", - каже лікар-нутриціолог.
Як тільки ви очищаєте та нарізаєте кожний зубчик, пошкоджуючи клітини часнику, алліїн перетворюється на алліцин при взаємодії ферменту алліїнази з киснем.
Цей процес чутливий: будь-яка форма подальшої обробки може вплинути на механізм дії алліцина, а також на механізм дії алліїнази. Ось чому краще їсти часник у свіжому вигляді.
Справжнє джерело молодості
Насолоджуючись свіжим, алліцин може безперешкодно випускати пару в вашому тілі. Він робить це, наприклад, за рахунок збільшення в крові двох ферментів каталази та глутатіонпероксидази. Ці антиоксидантні ферменти затримують і знищують вільні радикали, які відіграють ключову роль у процесі старіння людини.
Покращує кровообіг
Між тим, його оздоровчий ефект цінують у всьому світі, особливо коли мова йде про нашу кров. Це тому, що часник, як відомо, покращує кровообіг, розширюючи кровоносні судини. Часник також викликає стимулюючу дію на виробництво еритроцитів та позитивно впливає на рівень ліпідів та цукру в крові.
Посилювач імунної системи
"Часник багатий на вітаміни та мінерали. Він містить, наприклад, вітаміни В1, В6 та С, а також кальцій, мідь, марганець та селен. Це зміцнює імунну систему та власні захисні механізми організму."