Серйозна дослідницька робота, яка проводилася фахівцями з Університету МакМастера, підтверджує, що одне яйце в день не збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
Нові поради американських експертів не відповідають старим принципам харчування, проте збігаються з більш новими науковими теоріями.
Вважалося, що яйця служать джерелом холестерину і насичених жирів, завдяки цьому їх часте вживання викликає занепокоєння щодо ризику серцево-судинних захворювань.
Експерти Американської кардіологічної асоціації досліджували 177 000 осіб з 50 країн і прийшли до висновку, що яйце в день жодним чином не сприяє збільшенню ризику серцево-судинних захворювань, навіть якщо вони вже знаходяться в анамнезі пацієнта.
До того ж вчені не виявили зв’язок між вживанням яєць і рівнем холестерину в крові.