Чинники ризику розвитку раку є багатофакторними, а це означає, що не існує універсального підходу до профілактики. Однак слід дотримуватися кількох правил. Один інгредієнт, який часто знаходиться між двома скибочками хліба, «виразно» викликає рак.
Однак небезпека здебільшого пов’язана з тим, як готується м’ясо. При дії високої температури м’ясо виділяє кілька сполук, які сприяють розвитку захворювань.
Однак перероблене м’ясо містить шкідливі добавки, такі як нітрити та сульфіти, які, як вважається, значною мірою сприяють розвитку раку. Вони сприяють захворюванню, живлячи кишкові бактерії, які сприяють розвитку раку.
Оброблене м’ясо класифікується як «певна» причина раку, тобто воно позначене як канцероген групи 1. До цієї групи належать куріння і алкоголь.
Червоне м’ясо, з іншого боку, є канцерогеном 2 групи.