Вчені дійшли висновку, що вживання грейпфрута знижує можливість розвитку ракових пухлин. Такому ефекту сприяють мікроелементи, що містяться в продукті.
Згідно з проведеними дослідженнями, додавання цитрусового до раціону стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. Половина середнього за розміром плоду містить понад 60% щоденної норми споживання вітаміну С та майже 30% від необхідної кількості бета-каротину. Великий вміст антиоксидантів, калію, магнію та кальцію сприяє зміцненню імунітету людини.
Медики рекомендують включати ці тропічні фрукти у своє меню на постійній основі, якщо немає протипоказань, таких як підвищена кислотність шлункового соку, гепатит, нефрит.
Як з'ясували фахівці, регулярно з'їдаючи грейпфрут, можна запобігти розвитку не тільки онкологічних захворювань, а й хронічних запалень різного походження, а також цукрового діабету.