Зазвичай молоко зберігається 3-5 днів в холодильнику. Але деколи буває так, що його неможливо пити вже на другий день.
У чому причина та як цьому зарадити розповів UaPortal.
Причина скисання молока
Молоко швидко псується через потрапляння з повітря молочнокислих бактерій. Щоб вберегти молоко від них виробники молока застосовують пастеризацію та ультрапастеризацію, завдяки чому продукт зберігається тижнями у закритому вигляді.
Та після того, як ви відкриєте молоко, воно зберігатимется всього кілька днів, адже з повітря у нього потраплять бактерії.
Чому молоко дуже швидко скисає
Цьому є кілька причин:
- У магазині не дотримувались правильних умов зберігання.
- Неправильне зберігання у холодильнику. Не ставте молоко на дверцята та верхні полиці.
- Погано вимитий посуд. Якщо ви перелили молоко у недостаньо добре вимиту банку – воно швидко скисне.
- Прозора тара. Потрапляння сонячного світла на молоко спричиняє його швидке скисання.
Як зберегти молоко свіжим довше
Для початку потрібно прокип'ятити молоко (якщо воно домашнє та куплене на ринку) та охолодити його до кімнатної температури, після чого налити в непрозору тару з кришкою та зберігайте в холодильнику. Так воно буде зберігатись до тижня часу.
Також можна додати у молоко цукор до кип’ятіння , сіль та соду – під час термічної обробки, м’яту чи хрін – під час зберігання в холодильнику.