Серцеві захворювання – одні з найбільш небезпечних, які можуть призвести до смерті. У зв’язку з цим учені почали шукати способи завадити їхній появі і, здається, що знайшли.
Не дарма кажуть, що «у здоровому тілі – здоровий дух», а здоров’я нашого тіла залежить від кількох чинників: здорове харчування, фізичні навантаження та повноцінний сон. Особливо важливу роль у цьому відіграє харчування, тож саме йому науковці приділили увагу.
Одним з важливих елементів для нашого організму є корисні жири, рослинного або тваринного походження. Останнім часом все більш популярним є рослинний продукт з великим вмістом жирів – авокадо.
Учені дослідили цю рослину і встановили, що вживання принаймні двох авокадо на тиждень може знизити ризик появи серцевих захворювань на 16-22%. Ці дані науковці отримали після аналізу досліджень, які були проведені з кінця 1980-х до 2016 року.
Учасники досліджень кожні два роки надавали інформацію про споживання їжі, а також ділилися історією хвороб, способом життя і загальним станом здоров’я. Після коригування раціону учасників учені побачили, що ті, хто додав до свого раціону авокадо, мав менше ризиків появи серцевих захворювань та інсульту.
Таким чином можна зробити висновок, що саме авокадо стане чудовою альтернативою для інших жирів, щодо користі яких ще й досі сперечаються науковці. Наприклад, якщо розчавити авокадо виделкою і намастити його на хліб, то це стане чудовим замінником бутерброда з вершковим маслом.