Не поспішайте викидати черствий хліб і купувати йому заміну. Йому можна повернути свіжість, якщо дотримуватися кількох хитрощів. Однак якщо на хлібі вже видно сліди цвілі або грибка – такий хліб їсти небезпечно.
Врахуйте, що ефект протримається кілька годин. Потім хліб знову затвердіє. Тому м’який хліб потрібно з’їсти швидко. Також можна нагрівати черствий хліб порційно.
Як розпарити черствий хліб в духовці
Розігрійте духовку до 180 градусів. Відірвіть шматок фольги, щоб загорнути хліб. Помістіть хліб у фольгу на деко в духовку. Якщо хліб нарізаний на скибочки, то він розпариться за 5 хвилин, а цілий буханець залиште на 20 хвилин. Після того, як ви дістали хліб з духовки, дайте йому охолонути у фользі.
Як зробити черствий хліб свіжим на плиті
Покладіть хліб у сито і поставте в каструлю. На дно каструлі налийте воду, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Увімкніть газ і доведіть воду до кипіння. Тримайте хліб над киплячою водою 5 хвилин. Шматочки хліба періодично можна повертати, щоб вони розм’якшилися рівномірно.
Як розм’якшити черствий хліб в мікрохвильовці
Загорніть хліб у злегка вологий паперовий рушник. Поставте його в мікрохвильовку і включіть нагрів. Залежно від ступеня черствості хліба йому знадобиться 10-40 секунд, щоб повністю розм’якнути. Після нагрівання зніміть папір і дайте хлібу трохи охолонути.
Хліб після мікрохвильовки стане м’яким ненадовго. Його відразу треба з’їсти.
Як освіжити черствий хліб за допомогою селери
Якщо у вас є стебла селери, з їх допомогою можна зробити черствий хліб м’яким. Для цього вам знадобляться великі упаковки або пакети на застібці. Помістіть в пакет хліб і 2-3 стебла селери. Поставте в холодильник на кілька годин, а ще краще – на ніч. За ніч селера віддасть свою вологу хлібу, а сам овоч висохне.