Викладачка кафедри харчування та дієтології академії медичних наук університету Бейко в Туреччині Еда Балджи розповіла, як збалансувати свій раціон і дотримуватися здорового харчування.
Дієтолог заявила, що в їжу слід вживати різнокольорові продукти, це необхідно для життєдіяльності. Овочі та фрукти фіолетового, червоного, жовтого, зеленого і інші корисні для організму, таким чином, він отримає всі необхідні вітаміни.
Колір їжі має більш вагоме значення, ніж ми можемопопо припустити. Наприклад, вживання червоних і фіолетових продуктів дозволить вам отримати корисні для здоров’я антиоксиданти.
У білих продуктах містяться велика кількість вітамінів, які знижують рівень холестерину і підсилює імунітет.
Червоні продукти багаті фотохімічними елементами, які зміцнюють серцево-судинну систему і пам’ять. Також вживання таких продуктів знижує ризик захворювання онкологією.
Щоб поліпшити стан травної системи слід їсти жовті продукти, вони насичені вітаміном С. Також вони здатні оптимізувати роботу мозку.
Для зміцнення імунітету слід вживати в їжу зелені овочі та фрукти. Крім того, що в них знаходяться цінні мінерали, вони корисні для ментального здоров’я.
Помаранчеві продукти насичені антиоксидантами.
Кінець весни відповідний час, щоб прислухатися до дієтолога. Оскільки саме зараз стартує сезон свіжих фруктів і овочів.