Експерти знайшли овоч, споживання якого допоможе врегулювати тиск при гіпертонії. Виявилося, такими властивостями володіє звичайна цибуля.
Давно відомо, що при певних порушеннях здоров’я багато страв стають небажаними в раціоні хворого. Однак є і продукти, вживання яких, навпаки, покращує стан здоров’я пацієнтів. Вчені, вивчивши склад і властивості овочів, назвали найбільш корисний з них при підвищеному артеріальному тиску.
Незамінним при гіпертонії є цибуля, вітаміни, що містяться в ній насичують організм корисними речовинами. Комплекс вітамінної групи B, а також A, K, C і PP, мінерали, алкалоїди і ефірні олії в цибулі оздоровлюють і зміцнюють організм, прискорюючи обмін речовин і очищаючи органи. Крім того, давно всім відома антимікробна дія фітонцидів, які містяться в цьому овочі.
У народній медицині цибулю вже давно використовують для боротьби з підвищеним тиском, тепер же вчені знайшли обгрунтування такої ефективності цього поширеного овоча. Речовини, які у великій кількості містяться в ньому, дуже добре впливають на стан і функціонування серця і судин. Навіть невелика кількість цибулі в денному раціоні призведе в норму тиск в кровоносних судинах.
Дослідження за участю волонтерів довели корисні властивості цибулі, вона, за твердженням вчених, дійсно добре бореться з гіпертонією. Також хороший цей продукт для усунення запалень і скорочення рівня холестерину. Лікарі радять з’їдати близько двох цибулин на добу при гіпертонічних симптомах. Крім цибулі при готуванні, слід вживати її і сирою, додаючи для смаку мед, а також роблячи настої і відвари. Однак при цьому обов’язково слід враховувати, що вживання цибулі протипоказано хворим на виразку, нирковими і печінковими хворобами, а також астмі і алергії.