В Україні прийнято відзначати всі свята та сімейні зустрічі у великому сімейному колі. Такі застілля завжди супроводжуються розпиванням спиртних напоїв — міцних і не дуже.
Чим закушувати горілку — поради
Прохолодна прозора горілка — один з найпопулярніших напоїв на багатьох святкових столах. Для того, щоб після її вживання не було болісно, вибирайте правильні закуски:
- сало і м’ясні нарізки;
- слабосолона риба;
- холодець, заливний язик;
- квашена капуста.
Якщо ви любите «випити по п’ятдесят» під ситну першу страву і не знаєте, чим краще закушувати горілку в такому випадку, то кращого варіанту, ніж солянка, вам не знайти — саме вона допоможе дегустатору не сп’яніти і не вийти з гри завчасно.
Раніше розповідав, чи можна зберігати горілку в морозилці або холодильнику удома.
Чим закушувати вино — рекомендації
Вино — напій, який вибирають для себе, в основному, жінки. Все завдяки його тонкому смаку і аромату, а також відсутності великої кількості спиртів в складі. Якщо дотримуватися норми і не переборщувати, то від вина вам погано не буде — особливо при адекватному виборі закуски. До найбільш вдалих варіантів відносяться:
- яловичина на грилі;
- сир;
- фрукти;
- риба та морепродукти;
- курка.
Незважаючи на правило «Біле — до риби, червоне — до м’яса», вибирати закуску для вина не так просто, як здається. Для того, щоб не промахнутися, користуйтеся принципом — чим більш яскраво виражений смак страви, тим простішим має бути вино і навпаки.
Почнемо з того, що досвідчені дегустатори взагалі не радять закушувати коньяк. Хороший напій не потребує нічого іншого, а якщо алкоголь поганої якості, то ніяка закуска йому не допоможе. Проте їсти щось потрібно, тому вибирайте:
- нежирне м’ясо;
- твердий сир;
- темний шоколад;
- тарталетки з ікрою або паштетом;
- фрукти.
Деякі люди звикли заїдати коньяк лимоном — це дуже погана ідея. По-перше, тому що кислий фрукт повністю перекриває смак коньяку. По-друге, якщо вам такий результат і потрібен, то навіщо ви п’єте такий алкоголь?
Чим закушувати віскі — список продуктів
Віскі — благородний напій, яким можна побалувати себе не тільки в Новий рік, але і на будь-яке інше свято. Для того, щоб щосили насолодитися дивовижним букетом чудодійного зілля і не пошкодувати про його покупку, поєднуйте його з такими продуктами:
- морепродукти та гриби;
- слабосолона риба;
- м’ясні стейки або шинка;
- сир.
Також до віскі відмінно підійдуть і фрукти, тільки не кислі, тому утримайтеся від покупки мандаринів, апельсинів і лимонів. Найкраще закушувати такий алкоголь грушею, виноградом і яблуками.
Чим не можна закушувати горілку та інші спиртні напої — перелік
Існує кілька продуктів, якими краще не закушувати алкоголь. У списку заборонених ласощів опинилися:
- тістечка з кремом — організм їх перетравлюватиме в першу чергу, не встигаючи протистояти спиртам;
- шоколад — у поєднанні зі спиртом негативно впливає на підшлункову;
- свіжі помідори — кислоти у поєднанні зі спиртами спровокують здуття живота або нетравлення шлунка;
- жирне м’ясо — збільшується навантаження на печінку та підшлункову.
До речі, незважаючи на загальну оману, закушувати горілку солоними огірками категорично заборонено. Соління дають додаткове навантаження на організм разом зі спиртом, через це в результаті людина отримує болі в шлунку та сильне похмілля.