Гостра їжа може знизити ризик хвороб серця та органів дихання.
Як повідомляє MedicalXpress, професор епідеміології Університету Теннессі (США) Пол Д. Террі розповів, що гостра їжа неоднозначно впливає на здоров'я людини. З одного боку, такі страви можуть погіршити стан людей із деякими хронічними захворюваннями, з другого — знизити ризик хвороб серця та органів дихання, інформує Uainfo.org.
Гостра їжа може викликати дискомфорт у травному тракті, головний біль і навіть блювання. Крім того, страви з додаванням великої кількості перцю, васабі, куркуми та редьки здатні загострити симптоми захворювань кишківника та шлунка.
Проте дослідження підтверджують, що вживання гострої їжі пов'язане зі зниженням ризику ожиріння, серцево-судинних захворювань, раку, хвороби Альцгеймера, печії, виразки, захворювань дихальних шляхів та психіки. Крім того, легкий біль та печіння під час їжі можуть спровокувати викид ендорфінів та дофаміну – гормонів щастя та задоволення.
Лікар зазначив, що якщо гостра їжа викликає неприємні відчуття, такі як мігрень, біль у животі та діарея, то краще уникати цих продуктів. Люди, які добре переносять гостре, можуть продовжувати вживати такі страви — помірна кількість гострого корисна для організму.