Група фахівців з Мічиганського університету в США провела дослідження серед учнів і визначила шкідливі, але улюблені багатьма продукти, які найлегше викликають звикання.
Вчені помітили, що у всіх продуктів, що викликають залежність, є загальна складова – вони містять вуглеводи і жир в співвідношенні 2:1 відповідно. Цікавий факт: таке ж співвідношення компонентів відзначається в грудному молоці.
Згідно з результатами дослідження, найбільшу залежність у людей викликають молочний шоколад, тістечка і морозиво, картопля фрі, картопляні чіпси і піца. Трохи меншу, але все одно високу залежність у волонтерів викликали попкорн і бургери.
Вся справа в тому, що з ранніх років мозок людини запам’ятовує отримане від їжі задоволення. З цієї причини вже в дорослому віці ми відчуваємо тягу до продуктів, що нагадують нам про перші смакові відчуття.