U-News » Суспільство » Кремль готує депортованих українських дітей у солдати - історія Богдана Єрмохіна з Маріуполя (ВІДЕО)
Всі новини

Кремль готує депортованих українських дітей у солдати - історія Богдана Єрмохіна з Маріуполя (ВІДЕО)

Росія готує викрадених українських дітей до участі у війні проти України. 17-річному Богдану Єрмохіну, якого Росія депортувала з міста Маріуполь Донецької області, видали повістку до військкомату.

Він має з’явитися туди 19 грудня, через місяць після досягнення повноліття, повідомила юристка Катерина Бобровська, повідомляє Freeдом.

Коли Росія окупувала зруйнований Маріуполь, Богдана та ще 30 дітей перевезли у спеціальний центр у Підмосков’ї. Пізніше йому примусово видали паспорт. У березні цього року хлопець спробував втекти, але машину з ним зупинили на кордоні з Білоруссю. За словами адвокатки, це була не єдина спроба Богдана повернутися до України. За небажання жити у Росії йому погрожували психіатричною лікарнею. А тепер викликають у військкомат.

“Хлопця визнали придатним до військової служби. Тепер із того, що я бачила, я розумію, що це буде призов до служби, і його відправлять на війну проти України. Він дуже непокоїться і переживає через це. Сам факт того, що відбувається з Богданом Єрмохіним, підтверджує ще один злочин — необґрунтоване затримання Росією репатріації українських дітей”, — заявила адвокатка Богдана Катерина Бобровська у коментарі “Радіо Свобода”.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець офіційно звертався до російської сторони із закликом повернути Богдана, але Москва це проігнорувала. Російські представники спеціально ускладнюють процес повернення. Інформацію про незаконне затримання та відмову повернути хлопця додому вже передано до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Також адвокатка звернулася за допомогою до російського відділення Червоного Хреста, але, за її словами, там листи залишили поза увагою. У своїх соцмережах Богдан Єрмохін продовжує вимагати повернути його додому.

“Навіть якщо я не стану відомим, я стану легендою, який півтора року стояв проти всіх, а тепер з усіма проти одних. Запам’ятайте це. За чорною смугою завжди є біла. Уся країна зі мною. А з вами лише брехня. Гордо можу сказати, що я — українець”, — написав Богдан Єрмохін в Instagram.

За словами правозахисників, спроба змусити депортованих дітей проходити військову службу — грубе порушення міжнародного гуманітарного права. Проте Кремль побудував цілу систему мілітаризації викрадених українських дітей.

“З цією метою Росія нав’язує депортованим дітям своє громадянство, з якого вони не можуть вийти та самостійно залишити територію РФ. Оскільки вони не виконали зобов’язання перед РФ, саме не понесли військовий обов’язок, передбачений в Конституції РФ. Оскільки ці діти є громадянами України, вони перебувають під захистом четвертої Женевської конвенції. І такі дії, спрямовані проти дітей, можна кваліфікувати як воєнний злочин”, — коментує юристка Регіонального центру прав людини Ксенія Корнієнко.

Україна активно працює над розширенням міжнародної підтримки у поверненні викрадених Росією дітей. Одна з ініціатив Києва пропонує визначити державу-покровителя України. Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, консули цієї країни на території Росії зможуть надавати послуги громадянам України.

“Майже всі країни готові приєднатися до ініціативи повернення українських дітей. Проте проблема полягає у небажанні Росії повертати їх. Катар вже є однією з перших країн, яка активно сприяла поверненню українських дітей із РФ і готова продовжувати це робити. Крім того, вона привселюдно підтвердила свою готовність. Також йдеться про приєднання інших країн, включаючи Ватикан, ПАР та країни Європейського Союзу”, — заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 081
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 970
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 676
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 092
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 371
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 806
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 901
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 533
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 853
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 727
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 390
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 363
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 997
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
XML error in File: https://panno4ka.net/rss.xml

XML error: at line 0