Хоча мікрохвильові печі здаються придатними для розігріву різних продуктів, не всі з них підходять для цього. Експерти перераховують, які з них становлять небезпеку при мікрохвильовому випромінюванні.
- Яйця як сирі, так і варені, можуть викликати вибухи.
- Сире м’ясо. Нерівномірне нагрівання може призвести до отруєння.
- Деякі фрукти та ягоди, особливо виноград, аґрус та цитрусові, можуть вибухнути.
- Гострий перець при нагріванні може спричинити ефект перцевого балончика.
Небажано розігрівати в мікрохвильовій печі й продукти, які можуть втратити свої смакові якості або стати джерелом харчового отруєння. Серед них — гриби, шпинат, хліб, вершкове масло, рис, селера, буряк, риба.
Багато людей тягнуться до мікрохвильової печі, щоб розігріти каву, але експерти сходяться на думці, що це помилка. Свіжозварена кава має кращий смак і аромат, а нагрівання може негативно позначитися на якості напою, зробивши його гірким і позбавленим глибокого смаку. Тому варто уникати розігріву кави в мікрохвильовій печі, щоб насолодитися її повнотою смаку і задоволенням від пиття.