Часте вживання такої картоплі може бути пов'язане з підвищенням ризику тривоги на 12% і підвищенням ризику депресії на 7%.
У дослідженні використовували дані про раціон 140728 осіб, які збирали 11 років.
З'ясувалося, що у тих, хто їв смажену їжу, зокрема картоплю, частіше спостерігається депресія, а ті, хто харчувався картоплею фрі, вона більша на 2 відсотки в порівнянні з тими, хто їв смажене біле м'ясо.
Проте фахівці зазначають, що висновок, що цей зв'язок може бути зворотним.
Зокрема засновник некомерційної ініціативи True Health Initiative, глобальної коаліції експертів, які займаються доказовою медициною Девід Кац.
Причинно-наслідковий зв'язок може з такою ж легкістю йти в інший бік: люди з тривогою/депресією все частіше звертаються до «їжі для комфорту».