Вважають, що корисною рибою є дорогий лосось, форель або тунець, але це не так. Є досить бюджетні види риб, які принесуть нашому організму не меншу користь, ніж дорогі.
Оселедець
Оселедець має перше місце в рейтингу найкорисніших. Але не про солоного оселедця, який ми купуємо в магазинах чи на ринку. Для приготування корисної та смачної вечері потрібно вибирати свіжу чи заморожену рибу.
Оселедець містить масу вітаміну Д, комплекс жирних кислот Омега-3. Оселедець можна запекти в духовці з улюбленими овочами.
Скумбрія
Скумбрія містить не лише вітамін Д та Омега-3, фосфор, який допомагає нам зберегти зуби.
Звичайно, багатьом подобається копчена чи солона скумбрія. Але більше користі у печеній чи відвареній зі спеціями.
Хек та мінтай
М’ясо цих риб практично не містить кісток. Продається ця риба у замороженому вигляді та з неї легко можна приготувати справжні кулінарні шедеври. Головна користь – ці риби містять ударну дозу легкозасвоюваного йоду.
Дикий короп (сазан)
В основному з переліком корисних риб асоціюється більше морська риба, але серед річкової теж є гідні екземпляри.
Виявляється, лише 1 порція правильно приготовленого сазану дозволить втамувати добову потребу людини у вітаміні Д. Також у м’ясі дикого коропа міститься багато калію та цинку.