U-News » press release » Водозберігаючі технології для кухні: заощаджуємо кожну краплю
Всі новини

Водозберігаючі технології для кухні: заощаджуємо кожну краплю

Україна має обмежені водні ресурси. У деяких регіонах майже щороку трапляються сезонні посухи, які завдають шкоди сільському господарству та промисловості. Ми все ще перебуваємо в кращій ситуації, ніж деякі країни, де обмежений доступ до води був проблемою протягом багатьох років. Хоча це не відчувається в повсякденному житті, варто усвідомлювати це та постаратися, щоб ніколи не довелося стикатися з наслідками нестачі води. Багато джерел прісної води, наприклад, річки та озера, забруднені, тому непридатні для побутового використання. Очищення води та подальше її скидання у септики та каналізацію – це великі витрати, які також впливають на бюджет. Економити воду можна за допомогою водозберігаючих технологій на кухні, що дозволяють використовувати кожну краплю води. 

Економія води за допомогою сучасної сантехніки

  • Аерація води (зниження тиску в кранах) - одна з найпопулярніших і найвідоміших технологій, що використовуються в облаштуванні домашніх і професійних кухонь. Це робиться за допомогою аератора - спеціальної насадки для виливу. Система засмоктує повітря в арматуру та продуває воду. Завдяки цьому рішенню вода, що витікає з виливу, стає пінистою. Здається, що її стає більше при обережному відкритті водопровідного крану.  Завдяки цьому воно збільшується в обсязі та стає м'якою на дотик, що робить миття рук і посуду приємнішим, знижує витрати води. 
  • Змішувач з обмежувачем витрати води має вигляд вставки, вмонтованої у вилив, що знижує пропускну спроможність арматури, щоб із неї могло витікати до 60% менше води, ніж без неї. Обирають фітинг із обмежувачем витрат у залежності від того, скільки літрів за хвилину він споживає при безперервній роботі. У випадку змішувача для кухонної мийки ця витрата може становити всього близько 5 л/хв і не перевищувати 12 л/хв. 
  • Двоступінчасте регулювання води. У такій системі подача води можлива двома способами. Перший ступінь запускає середній потік води, який дуже економічний і достатній для більшості гігієнічних і збиральних робіт. Другий - активує сильний потік, що використовується набагато рідше - лише за необхідності.
  • Одна ручка замість двох кранів у змішувачах кухні - 1-важільні моделі змішувачів. Вони відзначаються модним мінімалістичним дизайном, великою зручністю налаштування потрібної температури води, а також згаданою раніше економією води.
  • Безконтактні змішувачі - економічне та сучасне рішення. Ці моделі оснащені датчиками руху та активують струмінь, коли підносите руки під вилив – виявлення може відбуватися, наприклад, в інфрачервоному діапазон. Однак, коли ви заберете руки, вода автоматично припиниться. У багатьох ситуаціях можна забути вимкнути воду, і безконтактні змішувачі запобігають цьому.
  • Ножні перемикачі гарячої та холодної води - не лише зручне, а й економічне рішення.  
  • Арматура із термостатом. Хоча термостатичні змішувачі цінуються насамперед за комфорт, який вони забезпечують під час миття посуду, слід пам'ятати, що вони ще й економічні. Користувач не витрачає час на пошуки ідеальної температури, яку потрібно завжди робити при відкритому крані. Залишається лише увімкнути фітинг та він автоматично встановить потрібні параметри.
  • Сучасне посудомийне обладання, оснащене моторизованою системою ополіскування, споживає до 17% менше води в порівнянні зі звичайною технікою.

Способи економії води у домогосподарствах, промисловості та закладах громадського харчування

1. Правильна експлуатація та обслуговування пристроїв. Спершу треба переконатися, що вода не витрачається її даремно через поганий стан ущільнювачів, трубопроводів та інших елементів установки. Кожен кран, що капає, або пристрій, який тече, породжує непотрібні витрати води. Тому слід регулярно перевіряти стан пристроїв, установок та вживати відповідних заходів при виявленні порушень у їх роботі. 

2. Раціональне застосування приладів - цикли миття. Запуск повноцінної посудомийної машини. допоможе заощадити і воду, і електроенергію, а також скоротити витрати мийних засобів.

3. Використання побутових стічних вод, одержаних з інших джерел. Збирати дощову воду, яка корисна для рослин і водночас може бути використана для іншої господарської діяльності. Завдяки цьому витрата води на водопровідних станціях обов'язково значно скоротиться.

4. Очищення та зниження жорсткості води. Жорстка вода містить велику кількість іонів кальцію та магнію, які утворюють відкладення на елементах установки та пристроях. При частому використанні посудомийної або кавомашини вапняний наліт утворюється дуже швидко, що ускладнює використання та погіршує якість роботи техніки. Необхідність постійного видалення відкладень призводить до марної витрати ресурсів. Цю проблему можна звести до мінімуму, вибравши пристрої, що мають вбудовану систему очищення води. 

Усі ці заходи сприяють підвищенню ефективності миття посуду, обладнання та роботи водоспоживаючих пристроїв. Вони також дозволяють поліпшити смак і зовнішній вигляд страв і напоїв, що подаються в кафе та ресторанах, знизити витрати на обслуговування і скоротити використання мийних засобів.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 288
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 892
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
13 480
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 184
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 479
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
12 056
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 870
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 963
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 694
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 971
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 537
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 102
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 510
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...