Вчені з університету Сетсуна в Японії встановили, що миска полуниці може допомогти захистити від жирових відкладень, які викликають серцеві напади та інсульти.
Користь від вживання помітна вже за годину. Результати дослідження було опубліковано у журналі Nutritional Science.
Дослідження показало, що багатий на вітамін С продукт захищає організм від потенційно смертельних закупорок артерій, викликаних високим рівнем «шкідливого» холестерину.
У роботі взяли участь 23 добровольці, яким видавали по 500 гр полуничного пюре або солодкий напій зі смаком полуниці. Через півгодини у них взяли зразки крові, потім аналіз брали кожні півгодини протягом чотирьох годин.
Результати показали, що група, яка отримувала полуницю, мала менше ознак утворення «шкідливого» холестерину, ніж у тих, хто отримував напій. Ці переваги були очевидні протягом години після вживання полуничного пюре і зберігалися принаймні протягом чотирьох годин.