U-News » press release » Догляд за волоссям під час фарбування
Всі новини

Догляд за волоссям під час фарбування

 

Стильно пофарбоване волосся — важлива частина образу для багатьох з нас. Але часто блиск, насиченість кольору й шовковистість тішать недовго. Після фарбування може швидко потьмяніти пігмент і помітно погіршитися стан волосся: воно стає ламким, сухим. Чому так? Справа не тільки в якості фарбування, а й у догляді за волоссям. Розповімо, як зберегти колір, красу та здоров’я фарбованого волосся.

Як фарбування впливає на волосся

Кожна волосина складається з кількох шарів:

  • кутикула (верхній) — захисний шар із кератинових лусочок;
  • кортекс (середній) — стрижень, що визначає відтінок, щільність, еластичність волосини;
  • медула (внутрішній) — м’яке центральне ядро волосини, яке забезпечує її живлення.

На жаль, неможливо змінити відтінок волосся, не зачепивши його структуру. Фарбувальний пігмент має потрапити в стрижень через кутикулярний шар. Під впливом хімічних активів фарби кутикула розкривається, стрижень розбухає, підвищується його пористість — у волосся вільно проникає штучний пігмент. Навіть під час тонування фарбувальні пігменти пошкоджують верхній шар волосини — кутикулу.

Фарбування — це стрес для волосся. Ось основні проблеми, з якими можна зіткнутися.

  • Тьмяність. Одразу після фарбування волосся яскраве та блискуче, але вже за кілька тижнів колір стає не таким насиченим;
  • Ламкість. Якщо користуватися стайлінг-приладами без захисних засобів і перерв, ослаблене фарбуванням волосся швидко стає посіченим і безживним;
  • Сухість. Після фарбування волосся вразливе перед зовнішніми чинниками (сонце, водопровідна вода, перепади температур). Стрижень може активно втрачати вологу, поступово волосся стає жорстким і сухим по всій довжині.

Як зберегти відтінок і відновити волосся

Щоб зберегти розкішний колір, блиск і силу фарбованого волосся, важливо забезпечити йому якісний і регулярний догляд. Ослаблене волосся потребує особливої турботи, тому звичних косметичних засобів не досить. Підібрати відповідні продукти та подивитись корисні рекомендації щодо фарбування можна на EVA BEAUTY.

Розглянемо особливості догляду за волоссям у разі зміни кольору.

Не мийте голову 2–3 дні після фарбування. Під час фарбування кутикула волосини розкривається. Щоб вона закрилася й пігмент закріпився, потрібен час. Не рекомендуємо мити голову протягом 48 годин після фарбування — це допоможе уникнути швидкого вимивання кольору.

Обмежте відвідування басейну, сауни, лазні. Хлорована вода може змінити відтінок фарбованого волосся, а високі температури в лазні або сауні — витіснити пігмент зі стрижня. У перші два тижні після фарбування не варто відвідувати місця з високою вологістю й температурою. Надалі обов’язково одягайте водонепроникну шапочку в басейні та завжди покривайте голову рушником, перебуваючи в парильні.

Намагайтеся мити голову рідше. Щоденне миття волосся сприяє швидкій втраті кольору та блиску. Фарбоване волосся краще мити 1–3 рази на тиждень. Якщо волосся швидко забруднюється та потребує щоденного миття, обирайте дуже делікатні засоби для очищення. І обов’язково використовуйте зволожувальні, живильні, відновлювальні продукти, щоб компенсувати захисний шар, якого волосся позбавляється через часте миття. Також зверніть увагу на температуру води: надто гаряча сушитиме волосся й вимиватиме колір.

Вибирайте правильний шампунь. Миття волосся має бути максимально щадним. Шампуні з жорсткими сульфатами, які очищають «до скрипу», не підходять для використання на постійній основі. Вони пересушують шкіру голови та волосся, активно вимивають пігмент. Глибоко очищувальні шампуні рекомендуємо використовувати тільки перед черговою процедурою фарбування, щоб очистити волосся від залишків старого пігменту.

Для частого миття використовуйте шампуні, призначені для захисту фарбованого волосся. Вони збагачені доглядальними компонентами, такими як кератин, пантенол, рослинні екстракти та олії. Крім того, вони містять щадні ПАР, які вимивають забруднення без агресивного впливу на волосся.

Забезпечте волоссю інтенсивний догляд. Сухе й травмоване утримує пігмент гірше, ніж насичене та зволожене. Регулярне використання відновлювальних масок для пошкодженого фарбованого волосся вкрай важливе. Такі засоби містять захисні олії, велику кількість вітамінів, амінокислот та антиоксидантів. За регулярного використання маски відновлюють ліпідний баланс і підтримують зволоженість, перешкоджають швидкій втраті кольору, зміцнюють волосся, надають осяйності, еластичності, здорового свіжого вигляду.

Використовуйте захисні засоби. Фарбування саме по собі робить волосся сухішим, а регулярний вплив сонячних променів і гарячого повітря під час укладання феном або випрямлячем може погіршити стан. До того ж сонце здатне руйнувати ліпідний шар, що робить волосся ламким. Термозахисні спреї, креми, флюїди, олії зменшують вплив високих температур, утримують вологу та зберігають насиченість кольору.

Регулярно тонуйте волосся. Знебарвлене волосся стає пористим і вбирає все: воду, солі, пил, водопровідну іржу. Щоб фарбоване волосся не стало тьмяним і бляклим, потрібно тонувати його через 3–5 тижнів після фарбування. Під час тонування волосся насичується пігментом, але фарбник не проникає глибоко, а лише покриває верхній шар.

Піклуватися про волосся під час фарбування не так складно, як здається. Дотримуйтеся рекомендацій, щоб волосся залишалося здоровим, яскравим і блискучим!

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 062
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 963
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 631
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 057
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 359
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 742
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 839
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 515
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 796
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 720
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 382
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 349
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 995
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...