З цією хитрістю не доведеться викидати залишок зелені.
У магазині свіжа зелень не така вже й доступна по ціні, а вирощування врожаю займає час і сили.
Тому в будь-якому разі господині намагаються не розкидатися зеленню та використовують її всю.
Щоб петрушка, базилік, кріп чи інша зелень зберігалася довше, варто придивитися до хитрощів шеф-кухарів.
Для цього потрібно розстелити паперовий рушник. На нього викласти куплену або зібрану на городі зелень, а потім злегка збризкати прохолодною водою.
Далі потрібно загорнути зелень у рушник. Скрутити потрібно досить туго, а потім прибрати в холодильник.
У результаті зелень зберігається у такому вигляді до 7 днів без втрати смакових якостей. І на вигляд вона буде така, наче її тільки з городу принесли.
Оптимальна температура зберігання – не вище +4 °C. У сучасних холодильниках є спеціальний відсік для зелені. Якщо його немає, можна покласти просто на нижню полицю.