Розморозити заморожене вершкове масло можна за допомогою мікрохвильової печі, але не завжди вона є на кухні.
Простіше простого – поставити вершкове масло на парову баню, накрити кришкою і дочекатися, коли воно розтане.
Такий спосіб хороший, якщо ви збираєтеся додавати масло у випічку. А що, якщо вам просто потрібно розморозити масло, щоб мазати його на хліб?
Є кілька простих способів, як розморозити вершкове масло без мікрохвильової печі та гарячої води.
Спосіб №1
Зубочистки вставляємо в масло знизу так, щоб вони послужили підставкою.
Ставимо шматок на дно сковорідки і розігріваємо на повільному вогні. Вже за хвилину масло розм’якшиться і його можна буде намастити на хліб.
Чому вершкове масло не можна просто розтопити на сковорідці? Тому що воно плавитиметься і пригорятиме, а всередині залишатиметься твердим.
Спосіб №2
За допомогою качалки за кілька хвилин тверде вершкове масло стане пластичним і податливим.
Щоправда, такий спосіб вимагатиме невеликих зусиль.
Масло потрібно покласти на папір для випічки, накрити іншим листом і розкачувати, доки воно не стане м’яким.
Спосіб нагріти його на водяній бані більш трудомісткий, ніж перші два, тому радимо скористатися зубочистками та сковорідкою.