Просекко, шампанське, чи ігристе вино слід вміти відкривати правильно. Інакше ми ризикуємо облитись напоєм з ніг до голови та пошкодити корком майно в кімнаті.
Щоб цього не траплялось, слід знати три золоті правила, дотримуючись яких, шампанське та інші напої такого типу, ніколи не підуть фонтаном. Про ці правила в TikTok розповів знавець вин Том Гілбі, повідомляє Обоз.юа.
Три золоті правила відкривання шампанського
1. Перше, що потрібно зробити – це зняти з пляшки фольгу, що заважає відкриванню корка.
2. Далі слід відкрутити мюзле. Мюзле – це металева "клітка", яка призначена для утримування корку всередині пляшки. Відкручуюємо її хвостик, але не знімаємо з корку. Інакше існує ризик, що шампанське вистрілить.
3. Обхоплюємо корок з мюзле рукою, та виймаємо його з пляшки. Надзвичайно важливо, щоб всі ці маніпуляції проводились лишень тоді, коли пляшка шампанського, просекко чи ігристого вина знаходиться під кутом 45 градусів.