U-News » Відео » Не можна працювати в таксі та торгувати: у РФ посилюють дискримінацію мігрантів
Всі новини

Не можна працювати в таксі та торгувати: у РФ посилюють дискримінацію мігрантів

Влада Красноярського краю Росії ввела обмеження для іноземних громадян. Очільник регіону Михайло Котюков не відкидає ймовірності того, що заборони в працевлаштуванні для іноземців торкнуться й інших сфер діяльності.

Як пише видання “Агентство”, у третині російських регіонів уже діють дискримінаційні заходи щодо мігрантів, інформує FREEДОМ.

У 28-ми регіонах РФ мігрантам заборонили працювати в таксі, у 18-ти — торгувати. У деяких областях Росії іноземців не приймають на роботу в готельний бізнес і навіть у бібліотеки.

Дискримінація мігрантів у Російській федерації — явище звичне. Однак, після теракту в Підмосков’ї ситуація погіршилася, зазначають іноземні громадяни.

“Більшість водіїв таксі не знають, що тепер робити. Є ті, хто вже поїхав. Багато хто поїхав із думками, що все одно тепер не дадуть нормально працювати. Я ж продовжую працювати. Покладаюся на долю. Що буде, те буде. Поки ж мене ніхто не зупиняв і не перевіряв”, — розповів мігрант із Киргизстану Карім в інтерв’ю виданню “Настоящее время”.

Міністерка праці Таджикистану Гульнора Хасанзода повідомила — Кремль депортував 17 тисяч її земляків за останні пів року.

“Минулого місяця таджицькі чиновники заявили, що близько 3 400 таджицьких трудових мігрантів були повернуті до Таджикистану з російських аеропортів за попередні шість місяців. Після того, як Росія заарештувала кількох громадян Таджикистану, підозрюваних у причетності до теракту під Москвою наприкінці березня, внаслідок якого загинули понад 140 людей, таджицькі трудові мігранти зіткнулися з посиленими обмеженнями всередині Росії та під час поїздок у Росію”, — йдеться в публікації видання “Крим. Реалії”.

8 серпня на російському офіційному інтернет-порталі правової інформації з’явився текст закону про посилення федерального державного контролю у сфері міграції. Документ посилює вимоги до іноземних громадян і вводить новий міграційний режим висилки.

“Ініціатори закону пишуть у пояснювальній записці, що “вищеназвані зміни не тільки допоможуть посилити контроль за перебуванням іноземних громадян на території РФ, а й будуть мотивувати іноземних громадян легалізувати свій статус на території РФ”, — наголошується в публікації агентства “Інтерфакс”.

Легалізувати іноземців у Росії прагнуть не з любові до порядку. У Російській Федерації понад 30 тис. мігрантів. 10 тис. із них уже відправили на війну Росії проти України, заявив глава слідчого комітету Олександр Бастрикін. Російська армія щодня зазнає втрат на фронті, а мігранти — ресурс для поповнення.

“Особливість реалій у Росії така, що мігранти перебувають у найбільш уразливому становищі в Росії протягом багатьох років. Це зручна для влади категорія осіб, на яку можна все спихнути. На жаль, расизм, ксенофобія і шовінізм проявляються, зокрема, і щодо корінних народів. Ми часто чуємо фразу: чому зі мною поводяться, ніби я якийсь узбек?”, — акцентувала очільниця фонду “Вільна Бурятія” Олександра Гармажапова.

Наприкінці липня 2024 року Держдума РФ ухвалила закон, який зобов’язує кожного мігранта, який отримав російський паспорт, стати на військовий облік. А там нових російських громадян уже чекають із повістками. Російські чиновники не раз заявляли, що, мовляв, натуралізованих громадян потрібно відправляти на війну Росії проти України передовсім. Усі іноземці в Російській Федерації — у зоні ризику, наголошують правозахисники.

“Вони мають розуміти, що їм ніхто не допоможе, ніхто не захоче їх захищати, нікому вони не потрібні. І це — “витратний матеріал”. Найлегше мобілізувати таких, у яких не буде дружин мобілізованих, у яких не буде правозахисників, не буде посольств, не буде нікого. Їх просто заберуть і вб’ють”, — акцентувала правозахисниця Валентина Чупик.

31 липня 2024 року Держдума РФ схвалила законопроєкт про позбавлення громадянства натуралізованих громадян, якщо вони не стануть на військовий облік. Водночас у розвідці Великої Британії наголошують — Кремль не припиняє активного вербування іноземців для служби в лавах російської армії.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 011
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 904
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 496
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 013
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 320
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 701
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 792
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 472
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 761
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 689
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 348
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 326
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 967
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...

Оля Полякова зізналася за скільки готова переспати з Машею Єфросиніною

Оля Полякова не приховує, що за мільйон доларів готова ...