Більшість овочів можна не тільки вживати в їжу відразу і заморожувати, а й сушити.
Для цих цілей чудово підійдуть цибуля, часник, солодкий перець і навіть баклажани.
Навіщо так роблять досвідчені господині
Вся справа в тому, що мало хто хоче додавати в їжу готові приправи або кубики, в яких багато солі та шкідливих консервантів – підсилювачів смаку, глутамату натрію.
Набагато розумніше в цьому випадку приготувати спеції самостійно.
При такому підході будь-яка страва буде неймовірно смачною і корисною. Також це залежатиме від того, наскільки якісні та свіжі овочі ви використовуватимете.
Для універсальної приправи, яка прикрасить будь-яку страву, досвідчені господині використовують болгарський перець, баклажан, кріп, часник та петрушку.
Інгредієнти слід промити, просушити та пропустити через блендер, потім відправити суміш у банку та додати трохи солі.