U-News » Здоров'я » Ідеально для сніданку: 5 корисних продуктів для тонкої талії та гарного самопочуття
Всі новини

Ідеально для сніданку: 5 корисних продуктів для тонкої талії та гарного самопочуття

Починаючи ранок зі здорового сніданку, ви можете істотно вплинути не тільки на своє самопочуття протягом дня, а й на зовнішність. Вживання правильних продуктів вранці допоможе стабілізувати рівень цукру в крові та зробити талію стрункішою.

Сніданок — дуже важливий прийом їжі, але важливу роль має ще й правильний вибір продуктів. На щастя, включення певних поживних, багатих на клітковину та низькоглікемічних продуктів до вашого сніданку може допомогти регулювати рівень цукру в крові, приборкати потяг до їжі та сприяти зниженню ваги. Ці продукти не тільки забезпечують постійну енергію протягом дня, а й підтримують чутливість до інсуліну, що є ключовим фактором у підтримці збалансованого рівня глюкози в крові, інформує Фокус.

Авокадо

Авокадо багаті на мононенасичені жири, що допомагають регулювати рівень цукру в крові та покращують чутливість до інсуліну. Поєднання корисних жирів і клітковини в авокадо сприяє поступовому вивільненню глюкози в кровотік, запобігаючи раптовим стрибкам. Ба більше, авокадо сприяє більшому відчуттю ситості, зменшуючи переїдання.

"Авокадо — джерело корисних мононенасичених жирів, і, як було показано, воно покращує чутливість до інсуліну, що має вирішальне значення для контролю рівня цукру в крові. Воно також забезпечує відмінне відчуття ситості і може бути включене в дієту з дефіцитом калорій для зниження ваги", — каже дипломована дієтологиня і нутриціологиня Крутіка Нанаваті.

Горіхи та насіння

Багаті корисними жирами, білком і клітковиною, горіхи і насіння, містять поживні речовини, забезпечують постійний викид енергії, допомагаючи запобігти різким стрибкам цукру в крові. Поєднання білка і клітковини сприяє насиченню, знижуючи ймовірність споживання більшої кількості калорій, тим самим допомагаючи в зниженні ваги.

"Горіхи і насіння багаті корисними жирами, білками і клітковиною, що допомагають регулювати рівень цукру в крові і пригнічувати відчуття голоду. Мигдаль, насіння чіа і льону особливо ефективні для забезпечення постійної енергії та допомоги в контролі ваги", — каже Нанаваті.

Ягоди

Користь від регулярного вживання ягід практично безмежна. По-перше, антиоксиданти в цих суперпродуктах пов'язані з поліпшеною чутливістю до інсуліну, відіграючи роль в ефективній регуляції цукру в крові. Природна солодкість ягід також задовольняє потяг до солодкого, роблячи їх смачним і поживним вибором для тих, хто прагне стабілізувати рівень цукру в крові та схуднути за допомогою усвідомленого харчування.

"Такі ягоди, як чорниця, полуниця та ожина, містять велику кількість клітковини й антиоксидантів, що робить їх чудовим вибором для підтримки здорового рівня цукру в крові. Вони також допомагають контролювати вагу, знижуючи споживання калорій і запобігаючи стрибкам рівня глюкози після їжі", — зазначає Нанаваті.

Грецький йогурт

Парфе — це завжди гарний спосіб почати день, особливо якщо ви хочете мати тонку талію. Поєднання білка і жиру в грецькому йогурті уповільнює перетравлення і всмоктування вуглеводів, що призводить до поступового виділення глюкози в кровотік. Це рівномірне виділення допомагає уникнути стрибків цукру, підтримуючи стабільний рівень енергії. Крім того, вміст білка сприяє відчуттю ситості, що може бути корисним для зниження ваги, оскільки дає змогу уникати непотрібних перекусів.

Грецький йогурт також містить пробіотики, корисні для здоров'я кишківника, що пов'язано з поліпшенням метаболізму і регуляцією ваги. "Грецький йогурт містить більше білка, ніж звичайний йогурт, що може поліпшити контроль цукру в крові та знизити апетит. Важливо обирати прості, несолодкі сорти, щоб мінімізувати додані цукри, що впливають на рівень цукру в крові", — підкреслює Нанаваті.

Листова зелень

Листова зелень, така як шпинат, капуста і мангольд, є безцінним союзником у стабілізації рівня цукру в крові та полегшенні втрати ваги. Наповнена необхідними поживними речовинами, включно з клітковиною, листова зелень сприяє поступовому вивільненню глюкози в кровотік, запобігаючи різким стрибкам. Вміст клітковини також сприяє відчуттю ситості, знижуючи ймовірність переїдання і підтримуючи цілі зі зниження ваги.

"Листова зелень, така як шпинат, капуста і мангольд, — це низькокалорійна, низьковуглеводна, багата поживними речовинами їжа, яка забезпечує організм необхідними вітамінами та мінералами, не чинячи істотного впливу на рівень цукру в крові", — наголошує Нанаваті.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
26 064
Дівчина знайшла кумедний спосіб повідомити стать майбутньої дитини
22 032
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
20 769
Жінку через зовнішність не впустили до літака: який вигляд вона має
19 681
Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують
15 462
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
14 485
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
14 230
Кардіологом названо один із найпростіших способів покращити здоров’я серця
11 475
Популярний продукт назвали причиною високого цукру в крові
10 904
Чоловік показав бургер 1995 року, який непідвладний часу: як він виглядає
10 617
Лікар назвав чотири ознаки на шкірі, які свідчать, що ви вживаєте надто багато алкоголю
9 007
Хворий кишківник: шість ознак проблем з головним органом довголіття
8 536
Квадробери заполонили Україну: хто ці люди в масках тварин і з хвостами
7 321
Політик осоромився на трибуні ООН, намагаючись напитися води просто з графина
0
Військові ЗСУ показали, як доправляють окупантів до "місця призначення"
0
Катерина Осадча емоційно звернулася до батьків, які спілкуються з дітьми російською мовою
0
Окупанти показали захоплених у полон "Вовків Да Вінчі": комбат відреагував
0
Конфіденційність в соціальних мережах: 6 порад, які слід врахувати в інтернеті
0
Буде свіжою та ароматною до весни: як правильно підготувати цибулю до зберігання на зиму
0
Здебільшого недорогі машини: які виробники лідирують у рейтингу надійності
0
Марічка Падалко не змогла стримати почуттів та емоцій до чоловіка, але не свого
0
Топ-4 культури, які можна посіяти в липні та зібрати врожай в вересні
0
Шість звичок у їжі, які можуть вказувати на розлад харчової поведінки
0
Артрит: 5 найгірших видів м’яса, які призводять до тяжких загострень
0
Ідеально для сніданку: 5 корисних продуктів для тонкої талії та гарного самопочуття
0
Цей продукт зменшує ризик серцевих захворювань: результати нового дослідження
0
Названо найпопулярніші причини, чому стосунки не заходять далі першого побачення

Від того, яке враження ви справили на першому побаченні, ...

Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...