Дуже часто, що зібраний і ніби висушений часник псується до наступного врожаю. Щоб цього не трапилося, зберігайте його правильно.
По-різному господарі його зберігають. Для цього способу потрібні всього-на-всього скляні трилітрові банки та марля.
Банки простерилізуйте і ретельно висушіть. Сухий часник розкладіть по банках доверху і накрийте марлею, складеною в кілька шарів.
Увага: кришками банки не закривайте!
Банки з часником зберігайте на кухні або в іншому теплому приміщенні, де зберігається плюсова температура. Ні в погріб, ні в холодильник класти не потрібно.
Використовуючи часник, беріть його з одної банки, доки вона не стане порожньою. Чому? Бо в повних банках він краще зберігається.
Ви не повірите, але при такому способі зберігання часник чудово дочекається навіть нового врожаю – буде як щойно зібраний!