Фанати кави знають чимало тонкощів щодо її заварювання. Ми розповідали, яка помилка може повністю зіпсувати смак напою. Тепер ділимось цікавою порадою щодо її зберігання.
А ви знали, що каву в зернах можна класти в морозилку?
Навіщо класти каву в морозильну камеру?
Свіжообсмажена кава має насичений аромат і смак. Втім, з часом вона втрачає свої властивості, стає гіркою та втрачає пінку.Багато кавоманів заморожують каву, щоб зберегти її свіжість надовго. Наукових досліджень на цю тему немає, однак кавомани активно експериментують, щоб знайти найкращий спосіб зберігання зерен.
Що показали експерименти?
Було проведено дегустацію кави, яка зберігалася в морозилці протягом 4-8 тижнів, та свіжої кави. Результати показали, що більшість дегустаторів не помітили значної різниці у смаку. Між тим, в морозильній камері зерна зберігають всі відтінки смаку, яку має свіжообсмажена кава.
Заморожування може бути корисним для зберігання кави протягом тривалого часу, особливо якщо у вас немає можливості регулярно купувати свіжу.