Охолоджувальна рідина вкрай важлива для підтримки працездатності сучасного автомобіля.
Водночас нерідко водії стикаються з ризиками придбання неякісної продукції, що загрожує не тільки втратою грошей, а й проблемами з двигуном.
На цьому тлі досвідчені автомобілісти стали вдаватися до використання різного роду лайфхаків, що дають змогу визначити поганий антифриз до того, як заливати його в систему.
Один з таких методів заснований на використанні харчової соди. Як відомо, якісний антифриз виробляють на основі спирту, а контрафакт роблять із застосуванням кислоти. Якщо додати у звичайну охолоджувальну рідину невелику кількість соди, то нічого з нею не станеться. Неякісний же продукт почне рясно пінитися через вступ соди в реакцію з кислотою.