Кабачки вирощують масово, бо вони ідеальні. Їх можна тушкувати, смажити, запікати, маринувати. Смачні плоди, яких в сезон буває дуже багато. А що робити з грядкою, коли врожай вже зібрано?
Правила для дачників
Відома істина проте, що потрібно дотримуватися правил сівозміни. Так і на ґрунт менше навантаження, і врожайність нових культур не підпадає під ризик, і менший ризик розвитку різноманітних хвороб.
Після кабачків не рекомендується вирощувати патисони, огірки, кавуни, дині та гарбузи. А в перелік дозволених культур входять такі:
- картопля;
- буряк;
- морква;
- квасоля;
- горох;
- цибуля;
- помідори.
Якщо для кабачків вносили достатньо добрива, то земля буде ідеальною для картоплі на наступний сезон. Помідори, баклажани, перці також будуть мати достатньо запасу поживних речовин для розвитку та плодоношення.
Після кабачків морква росте більшою, бо їй подобається розпушений ґрунт. А квасоля ще й сама допоможе збагатити ґрунт азотом, як і горох. Цибуля також показала хороші результати в вирощуванні після кабачків.