Наукові дослідження показують, що й людина щодня вживає понад два спиртних напоїв, це сприяє розвитку раку кишківника.
А лише один напій підвищує ймовірність розвитку цієї хвороби на 7%. Ось що із цим можна зробити.
Консультант-гастроентеролог у лікарні принцеси Грейс у Лондоні доктор Сармед Самі попередив, що алкогольні напої можуть погано позначитися на здоров’ї кишківника. Під час вживання напою він спочатку потрапляє у шлунок, потім у тонку кишку, а звідти – у кров.
Коли алкоголь досягає шлунка, він може підвищити вироблення кислоти та спровокувати печію або кислотний рефлюкс.
Через це виникне надалі запалення слизової оболонки шлунка, тобто гастрит. Привести все це може до нудоти, болю, утворення виразок.
Через надмірне вживання алкоголю в тонкій кишці починають активно зростати шкідливі бактерії. У результаті це все викликає біль у животі, здуття, гази, нудоти, втому, біль у суглобах та ін.
Представники органів охорони здоров’я рекомендують пити якнайменше алкоголю. Щоб знизити шкідливий вплив спиртного на кишківник, потрібно під час пиття не допускати зневоднення. Шляхом води організм виводитиме токсини і спонукатиме вас вживати менше алкогольних напоїв.
Також для того, щоб захистити здоров’я кишківника, потрібно їсти якісну їжу, яка містить вуглеводи, а також молочні продукти.