Професіонал у галузі виноробства розкрив секрети, які допоможуть людям максимально розсмакувати вино і насолодитися його ароматом.
Сомельє з винного бару Humble Grape у Великій Британії розповів про поширені помилки, яких припускаються люди під час вживання алкогольного напою. Про це пише Daily Star.
Фахівець поділився кількома секретами, які допоможуть людям насолодитися смаком вина.
“То що ви обираєте: спочатку вино чи їжу? Ну, нормальні люди спочатку вибирають їжу, а потім вино. Люди роблять помилку, спочатку обираючи напій і будуючи трапезу навколо нього. Зазвичай ми починаємо з ігристого вина, наприклад, із пляшки просекко. Потім ми замовляємо закуски, і якщо ви оберете вино, яке не обов’язково пасує до страв, це не страшно. Ви можете з’їсти їжу, випити ковток води, а потім насолодитися вином”, — розповів сомельє.
За його словами, хорошим напоєм варто насолоджуватися окремо. На думку фахівця, є деякі правила, які допоможуть краще поєднувати їжу та вино.
“Як зрозуміти, з яким вином ми маємо справу? Для того щоб підібрати напій до їжі, вам потрібно спочатку гарненько понюхати і покрутити вино. Це не просто театральні прийоми висококласних виноробів. Це дійсно має сенс. Навіщо ж ми збовтуємо вино в келиху? Це допомагає вивільнити всі аромати, щоб нам було легше його нюхати. Дайте вину побовтатися в роті, потрібно смакувати ароматом”, — каже працівник винного бару.
Видання зазначає, що це може виглядати трохи химерно і безглуздо, але це означає, що люди отримають максимальну віддачу від вина і розкриють його смак, а не просто вип’ють його.
“Ви помітили, наскільки більше вина ви можете спробувати, коли робите все правильно? Це і є секрет сомельє та професіоналів у галузі виноробства. Тепер ви можете максимально розкрити аромат і смак вина”, — додав фахівець.