Пшоно має багато корисних властивостей, тому дієтологи радять його вводити в свій раціон якомога частіше.
Пшоно – основний продукт харчування для третини планети. Для українців – взагалі рідний продукт. Експерти з правильного харчування радять його не обминати, оскільки воно має багато переваг для здоров’я.
● Містить багато мінералів, таких як кальцій, калій, йод, магній, залізо, вітаміни A, E і B і клітковину. А також природні жири, необхідні для засвоєння вітамінів (зокрема, каротину та вітаміну D).
● Позитивно впливає на нервову систему завдяки вмісту вітаміну В1. А вітамін В5 допомагає знімати стрес і боротися з депресією.
● Хоча має низьку калорійність, може чудово підзаряджати енергією.
● Корисне для літніх людей, оскільки позитивно впливає на здоров'я мозку, пам'ять і фізичні здібності.
● Очищає організм від важких металів та інших небезпечних речовин, які ми вживаємо.
● Позбавляє в сипань на шкірі, уповільнює процеси старіння.
● Кардіологи рекомендують ввести пшоно в раціон, оскільки воно – джерело калію, який допомагає боротися із захворюваннями серця, нормалізує тиск і зміцнює судини.
● Містить ключові амінокислоти, які допомагають будувати та відновлювати клітини м’язів і шкіри.
● Багате вуглеводами, які повільно засвоюються. Завдяки цьому пшоно швидко дає відчуття ситості та сприяє процесу схуднення
● Це один з небагатьох злаків, що не містить глютен. А він, як відомо, провокує збільшення ваги.