Чай Та Хун Пао - поєднання вишуканого смаку з корисністю. Одним з найцінніших сортів чаю вважається сорт да хун пао. Сировину для його виробництва збирають на початку травня з старих чайних кущів, які ростуть на плантаціях, розташованих на схилах гори Уішань. Саме в цей період в листках рослини міститься максимальна концентрація корисних татонізуючих речовин. Кожен відібраний листок повинен відповідати певним параметрам.
Корисність
Чай Та Хун Пао відрізняється сильним тонізуючим впливом на організм. У його в складі багатьох корисних речовин:
- Фосфору, який необхідний для підтримки організму в хорошому стані.
- Марганцю, поліпшуючого роботу сердечно судинної системи.
- Заліза, необхідного для кровотворення.
- Цинку, що зміцнює імунітет.
- Кальцію, корисного для кісткової системи.
Чай Та ХунПао є природним абсорбентом. Напій, сприяє розщепленню жирів та виводить зайву рідину з організму, а значить, сприяє схудненню. При цьому він виводить шлаки та токсини, покращуючи метаболізм. Напій стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При його вживанні посилюється вироблення ферментів, які беруть участь у перетравлюванні.
Регулярне вживання даного сорту чаю підвищує стресостійкість та заспокоює нервову систему. Протягом найкоротшого часу чай здатний знизити рівень втоми та підвищити настрій. Зарядитись бадьорістю на весь день можна, якщо випити чашку ранкового чаю.
Заварювання чаю
Для того щоб напій був корисним, чай Та Хун Пао необхідно правильно заварювати. Це дозволить зберегти в ньому ефірні масла, дубильні речовини і фенольні сполуки. Тобто, корисні чайні катехіни, які легко засвоюються організмом людини і сприяють нормалізації всіх процесів життєдіяльності.
Для заварки краще використовувати заварник з природного матеріалу. Підходящим варіантом є керамічна або скляний посуд. Подбає необхідно про наявність чахая. Він являє собою проміжний посудину, який використовується для зливу залишків чаю.
Для приготування напою вода доводиться до кипіння. Після цього її слід перелити в чайник для його підігріву. Після цього воду виливають, а в заварник насипають приблизно 7 г чаю Та Хун Пао та заливають його водою, температура становить 85-90 ° С.
Після цього заварка наливається для розігріву чашок, а чайник знову наповнюється водою. Заварку дозволяється використовувати до 7 разів, але щоразу збільшувати час витримки на 10-15 секунд.
Правильно заварений чай відрізняється темно-каштановим коліром та стійким ароматом, в якому відчуваються легкі нотки смажених горіхів і диму. Напій має терпкий смак та характеризується солодким присмаком. Кожна повторна заварка розкривається новими смаками.
Напій не рекомендується вживати вагітним жінкам. Відмовитися від напою необхідно людям, що страждають підвищеним артеріальним тиском. Не слід вживати чай також при лікуванні ГРВІ, що супроводжуються високою температурою.