U-News » Здоров'я » Знищує серце: американські лікарі назвали небезпечні продукти
Всі новини

Знищує серце: американські лікарі назвали небезпечні продукти

Нове дослідження, проведене вченими Центрів контролю за захворюваннями, показує, що багато людей покладаються на нездорову їжу, щоб вижити, і це шкодить їхньому серцю.

До таких продуктів відносяться, наприклад, батончики мюслі, які зберігаються на полиці протягом декількох місяців, консервовані продукти з загусниками і стабілізаторами, а також безалкогольні напої, підсолоджені кукурудзяним сиропом з високим вмістом фруктози.

"Ці продукти створені так, щоб їх смак був таким приємним", - сказав автор дослідження доктор Зефенг Чжан, епідеміолог з CDC, до того, як його дослідження було опубліковано в американському журналі клінічного харчування в жовтні.

Ультра-оброблені продукти часто не тільки бідні поживними речовинами, але й спонукають людей продовжувати їсти після того, як вони наситяться. Це може бути пов'язано з тим, що продукти харчування мають пріоритет над датчиками природного насичення в організмі, а також тому, що вони призначені для швидкого прийому їжі і перетравлення.

"Ультраобробленій їжі часто не вистачає клітковини, - сказав Чжан. Це означає, що люди "не відчувають себе такими ж ситими, як від справжньої їжі".

Чжан і його колеги виявили, що величезна кількість людей покладаються на продукти, піддані ультрафіолетовій обробці, для виживання.

У рамках дослідження Чжан та його команда з чотирьох інших дослідників переглянули понад 11 200 людей, опитаних у США в період з 2011 по 2016 рік. Вони виявили, що багато хто з цих людей, щоб вижити, покладаються на надперероблені товари. Більше половини денної норми калорій опитаних людей припадають на продукти, які зазнали ультрапереробки.

Робота команди також передбачає, що серця людей не в захваті від цих напівфабрикатів. На кожні 5% збільшення споживання оброблених харчових продуктів спостерігалося відповідне зниження серцево-судинної системи на 0,13 бала. Іншими словами, кількість оброблених харчових продуктів, які їдять люди, дійсно має значення для здоров'я їх серця.

Дослідники досі точно не знають, чому оброблені продукти так шкідливі для нашого здоров'я. Але що ясно з дослідження Чжана та інших досліджень, так це те, що люди, які їдять більше оброблених харчових продуктів, також мають більше проблем з серцем, вмирають раніше, хворіють на рак і набирають зайву вагу.

"Ультраоброблена їжа має багато переваг", - раніше сказав дослідник харчування Національного інституту здоров'я США Кевін Холл, коли було опубліковано його блокбастерне дослідження, в якому передбачалося, що люди, які покладаються на ультраоброблені продукти, можуть з'їдати на 500 калорій більше щодня .

"Це дешево. Це зберігається. Вам не обов'язково мати під рукою всі свіжі інгредієнти, які можуть зіпсуватися. Вам не потрібно мати все обладнання, щоб готувати ці страви з нуля", - говорить він.

Основні продукти харчування, такі як Овочі, Боби, м'ясо, сири та інші продукти, є прикладами необроблених або мінімально оброблених харчових продуктів. З цих цілісних або свіжих форм продуктів, що зазнали ультрапереробки, були перетворені в напівфабрикати.

"Ультра оброблені продукти часто містять велику кількість доданого цукру, натрію і насичених жирів, а також хімічних добавок", - сказав Чжан.

Ці продукти можна обробляти загусниками, барвниками, стабілізаторами, глазур'ю і добавками. Їх можна екструдувати, формувати або попередньо обробляти для смаження, перш ніж вони будуть упаковані в банки або обгортки. Вони можуть містити кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, білкові ізоляти або переетерифіковані масла (замінники трансжирів, які зараз широко заборонені).

Приклади включають в себе безліч фасованих батончиків мюслі і сухих сніданків, газовані безалкогольні напої, цукерки, маргарин, енергетичні напої, ароматизовані йогурти, курячі нагетси і хот-доги.

У цьому дослідженні не проводилося глибокого вивчення того, які продукти надвисокої обробки можуть бути найбільш шкідливими, і важко визначити, наскільки вибір дієти людей може впливати на їх інші життєві переваги або обставини (наприклад, рівень активності, доступ до їжі, дохід або історія сім'ї).

Якщо збільшення кількості ультра-перероблених харчових продуктів на 5% може завдати шкоди здоров'ю серця, то невелике зниження споживання ультра-оброблених продуктів, наприклад, заміна упакованих закусок фруктами, овочами або горіхами, може допомогти вашому серцю.

"Закусіть цільнозерновим хлібом", - запропонував він, замість того, щоб вибирати білий пухнастий хліб (просто переконайтеся, що він включає слова "цільнозерновий" і не є продуктом з рафінованого зерна).

Він каже, що навіть якщо ви "трохи змінюєтеся" в тому сенсі, що вам може дозволити ваш гаманець і графік, ці тонкі відмінності з часом можуть призвести до поліпшення загального стану здоров'я.

Главред

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 085
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 980
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 683
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 095
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 376
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 810
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 903
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 534
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 857
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 728
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 392
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 364
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 003
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...