U-News » Здоров'я » Чому потрібно споживати квашені продукти
Всі новини

Чому потрібно споживати квашені продукти

Споживати корисні бактерії ми можемо не тільки у складі йогурту. Звичайна квашена капуста здатна з успіхом конкурувати з найкращими кисломолочними продуктами. І не лише вона.

Що таке ферментовані продукти

До ферментованих продуктів відносять кефір, вино, місо, кімчі – корейські мариновані редиску та капусту. Під дією ферментів, які виділяють бактерії, ці продукти набувають нових смаків та властивостей.

Про те, яку користь для здоров’я ми отримуємо, споживаючи такі продукти, піде мова далі.

Ферментацією, або заквашуванням називають стародавню біотехнологію, яка поширена в Європі та Азії. Ферментовані продукти мають у своєму складі молочнокислі бактерії, які споживають цукри та клітковину в овочах та бобах, утворюючи в них молочну кислоту, яка впливає як консервант.

Наявність її у продукті, не дозволяє бактеріям та грибкам розмножуватись і, таким чином, прискорювати псування продукту. В результаті процесу ферментації, або ж заквашування, зростає термін придатності продуктів, зберігається їх поживна цінність та вони стають ще кориснішими.

Ферментована їжа містить у своєму складі пробіотики – живі мікроорганізми, які виконують вагому функцію у роботі кишківника. Саме вони є джерелом вітамінів та амінокислот, і сприяють формуванню здорового кишкового імунітету та запобігають виникненню алергії, зміну ваги, схильність до розвитку діабету другого типу, та регулюють здоровий рівень холестерину.

В результаті процесу ферментації змінюються властивості їжі. Саме після цього в ній виникають нові поліфенольні сполуки, які мають антиоксидантні, протизапальні та антидепресантні властивості.

Досить цікавим є той факт, що азіатська ферментована їжа здатна зменшувати тривогу, це відбувається внаслідок того, що бактерії в ферментованій їжі створюють гама-амінобутирову кислоту, речовину, яка підтримує мозок в ясному стані та сприяє подоланню посттравматичного синдрому.

В результаті процесу ферментації в продуктах збільшується кількість поживних речовин, через що вони стають ще більш корисними. Квашена капуста багата у своєму складі на вітамін С, пектин, кальцій та сульфорафан. Квашені буряки чи буряковий квас містять корисні для печінки та м’язів речовини бетаїну, фолієвої кислоти та нітратів.

Що стосується соєвих продуктів, як місо, то вони є джерелом вітамінів Е, К, фолієвої кислоти, білків та поліфенолів. Споживання ферментованих овочів дозволяє вегетаріанцям отримувати вітамін В12, якого немає в складі продуктів рослинного походження в інших формах.

Ферментовані овочі краще за все споживати в холодні періоди року, бо саме в цей час нам особливо не вистачає овочів. А банка квашеної капусти від бабусі, повинна весь час перебувати в холодильнику.

ЖивиАктивно

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 371
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
17 461
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
14 927
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 014
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
13 746
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 552
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
11 002
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 751
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
10 011
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 589
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 169
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 564
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 122
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...