Дієтологи і прихильники правильного харчування постійно твердять, що ці продукти шкідливі для здоров’я людини. Однак дослідження показали, що дана їжа може бути корисна – головне, знати, як саме їх споживати. Ми розповідаємо, які це продукти.
Кефір
Нерідко фахівці стверджують про корисні властивості натурального йогурту, проте кефір не менш корисний. Адже завдяки йому можна налагодити мікрофлору кишечника, метаболізм. Також кефір містить величезну кількість білка, кальцію, вітаміну D, що дозволяє зробити кістки міцними, а організм здоровим. Додайте продукт в раціон обов’язково, щоб не стикатися з проблемами зі здоров’ям, так як напій неймовірно корисний.
Квашена капуста
Деякі прихильники правильного харчування вважають квашену капусту не найкориснішим продуктом. Адже в ній чимало солі, а іноді вона викликає метеоризм. Однак користь цього продукту незаперечна: капуста дозволить кишечнику знайти корисні бактерії, корисні цукри. Бактерії допоможуть зменшити запальні процеси і виробляти гормон щастя – серотонін. Також продукт допоможе захиститися від простудних захворювань, що особливо актуально для осіннього часу.
Картопля
Ох, як тільки не звинувачують картоплю у всіх смертних гріхах! Особливо її хають за високий глікемічний індекс. Однак медики стверджують, що виключати продукт з раціону в корені невірне рішення, адже він багатий вітамінами С, Е, Н, РР, групи В, а також багато макро -, і мікроелементами, наприклад, фосфором, калієм, хлором, магнієм. І важливо наявність в картоплі клітковини, яка корисна для шлунка.
Вершкове масло
Ще один ворог №1 для прихильників здорового харчування і дієт. Люди, які худнуть уникають поїдати вершкове масло, думаючи, що зайві 10 грамів продукту позначаться на обсязі талії. А даремно! Вітаміни, насичені жири, мінерали – багатий склад продукту забезпечує організм здоров’ям, покращує обмін речовин і допомагає кожному органу людського тіла. Головна вимога до вершкового масла – якість і обмеження за кількістю. Бажано поїдати не більше 3 чайних ложок продукту в день.
Хліб
Теж не варто повністю виключати з меню, адже хліб може бути корисний завдяки мікроелементам в складі. Також продукт-це в чистому вигляді повільні вуглеводи, неочищені від клітковини. Для того, щоб переварити продукт, буде потрібно багато часу. Це дозволить залишатися ситим довгий час. І нарешті, наявність в хлібі клейковини допомагає довше залишатися молодим і красивим.