У журналі під назвою British Journal of Nutrition були опубліковані результати наукової роботи, присвячені несподіваній шкоді від регулярного споживання курячих яєць.
Роботою займалися вчені з Австралії, Китаю і Катару.
Експерти проаналізували дані про харчування 8545 осіб, які були зібрані з 1991 по 2009 роки і встановили, що щоденне вживання більше 38 грамів яєць збільшує ризик розвитку діабету другого типу на 25 відсотків.
Однак щоденне вживання більше 50 грамів яйця людьми збільшує ризик захворювання до 60 відсотків. При цьому, серед чоловіків цей показник був нижче, ніж серед жінок. А отримані дані допомогли вченим довести збільшення ризику появи діабету, яке пропорційно зростанню споживання курячих яєць.
Раніше дієтолог Айтор Санчес розповів про те, що колір шкаралупи яєць залежить від колірного пігменту, що передається від курки. І ніяк не впливає на поживні і смакові властивості яйця. Колір також нічого не говорить і про спосіб життя курки, яка його знесла.