Людям, яким не протипоказана цибуля, дієтологи рекомендують щодня з'їдати по одній невеликій цибулині. Згідно з дослідженнями Першої лікарні Китайського медичного університету, цибуля входить до продуктів, що мають протиракову дію.
«У багатьох людей є сплячі осередки раку, які можуть активізуватися. Якщо виникає запалення та зачіпає ці зародки пухлин, можуть виникати процеси, що ведуть до зростання новоутворень», — стверджують медики.
Фахівці пояснили, що ракова пухлина розростається, коли її «зародок» починає приростати кровоносними судинами, що забезпечують його живлення. Деякі продукти містять речовини, що перешкоджають цьому.
Серед продуктів, що заважають розвиватися злоякісним утворенням, особливо кишківника, — цибуля.
Особливо корисна в цьому плані червона цибуля: вона містить великі дози антиоксидантів.