В українській кухні картопля займає дуже важливу нішу, і більшість страв не обходиться без цього овоча. Дієтологи розповіли, як правильно готувати картоплю, щоб вона приносила виключно користь.
Фахівці нагадують, що картопля є джерелом кальцію, магнію, білків і калію. Якщо готувати цей продукт правильно, то він ніяк не вплине на фігуру. Важливо пам’ятати, що картоплю можна вживати хоч кожного дня але від неї потрібно відмовитися у вечірній час. Найкориснішою вважається запечена або варена картопля, причому в шкірці. Прийнято вважати, що картоплю потрібно довго вимочувати в холодній воді, щоб вийшов крохмаль, але це помилкова думка. Разом з крохмалем з продукту зникнуть корисні речовини.
За словами дієтологів, найнебезпечнішим для здоров’я вважається картопля, приготована по-селянськи, і картопля у фритюрі. При такій термічній обробці продукт втрачає всі вітаміни і мінерали, крім того, він вбирає величезну кількість олії. Як додали експерти, якщо з якихось причин ви все-таки відмовляєтеся вживати картоплю, її можна замінити іншими продуктами, схожими по набору мінералів і вітамінів. Зокрема, ідеальною альтернативою картоплі може стати батат. Також схожим складом володіють морква і гарбуз.