І випікати нічого не треба.
Слово «десерт зазвичай асоціюється з чимсь забороненим і шкідливим, а окрім того, з чимсь складним у приготуванні.
Але насправді можна легко приготувати корисний десерт.
Інгредієнти:
- молоко 1,5 % — 200 мл;
- желатин — 10 г;
- кава розчинна — 3 г / 1 ч.л.;
- м'який сир або густий йогурт — 180 г;
- какао — 3 г / 1 ч.л.;
- підсолоджувач на вибір або сироп.
Приготування
- У посудину додати молоко, желатин і каву (розчинну чи заздалегідь зварену), залишити для набухання хвилин на 25. Далі злегка підігріти на дуже повільному вогні до повного розчинення желатину (не кип'ятити!) і не забувати весь час перемішувати.
- Змішати м'який сир (чи грецький йогурт), какао і підсолоджувач, додати злегка охололе желатинове молоко. Добре перемішати (можна блендером) і розлити по формах. Поставити в холодильник на кілька годин або на ніч, прикрасити ягодами за бажанням.