Як не крути, а кухня — це найбрудніше місце в будинку, де збирання проводиться найчастіше.
Якою б акуратною не була господиня, бризки жиру все одно розлітаються на кухонні поверхні, та й іноді витерти руки, перш ніж відкрити духовку, щоб перевірити готовність страви, не завжди є час.
Тому й виходить "додаткова" робота, адже якось треба цю ручку потім відмити.
Відмінним помічником у такій роботі є перевірений часом бабусин лайфхак, повідомляє портал "Смачно+".
Зазначає, що завдяки цьому способу ручки плити, вкриті навіть застиглим жиром, блищатимуть як нові.
Як відмити жирні ручки плити
Щоб довести свою плиту до ідеального стану, вам знадобиться сода і перекис водню. Як це працює:
- Дві ложки соди змішайте з ложкою перекису, щоб у результаті вийшла суміш, яка за консистенцією нагадує сметану чи кашу.
- Нанесіть розчин на ручки густим шаром та залиште на п’ять-десять хвилин.
- Потім візьміть стару непотрібну зубну щітку і пройдіть нею по всіх проблемних місцях.
- В кінці протріть поверхню губкою або ганчіркою, щоб видалити залишки розчину.