Вчені радять вживати диню в сезон щонайменше по 100 г на день, тому що саме в дині міститься велика кількість вітамінів та мінералів, які здатні захистити організм людини від ракових захворювань та інсульту.
Експерти стверджують, що диня містить вітамін С, який важливий для зростання та підтримки у нормальному стані всіх тканин тіла. Також багато видів динь містить вітаміни групи В, які успішно допомагають переробляти вуглеводи.
Проте вчені знайшли ще одну дуже корисну властивість.
Каротиноїди, на які багата диня, здатні захистити людину від ракових захворювань. Також речовина під назвою антикоагулянт аденозин здатний розріджувати кров та знижувати ймовірність інсульту та захворювань серця. Тому медики рекомендують у літню пору частіше вживати диню.