Медики впевнені, що деякі продукти можуть придушувати процеси виникнення запалень в організмі та знижувати ризик виникнення різних онкологічних захворювань. Їх обов’язково варто включити до раціону.
Своїм антираковим ефектом славляться ягоди, овочі та деякі спеції. Список продуктів, які обов’язково мають бути включені до щотижневого меню, склали медики та вчені.
Темні ягоди містять рекордну кількість антиоксидантних речовин, які ефективно борються з окислювальним стресом, що є провісником розвитку пухлинних процесів.
Продукти з каротиноїдами, що містять лікопін та бета-каротин, мають антираковий ефект. Лікопін, що міститься у великій кількості в томатній пасті і томатному соку, запобігає раку простати. А бета-каротин, якого багато в абрикосах, гарбузі та моркві, бореться з клітинами раку молочної залози та раку слизових.
Хрестоцвіті овочі, такі як капуста та броколі, також надають протизапальну та антиракові дії завдяки вмісту сульфорафану.
Продукти з клітковиною вважаються дуже ефективними для захисту від раку товстого кишківника.
Продукти з вітаміном C, який підтримує імунну систему, також слід включати до раціону для профілактики раку (шипшина, квашена капуста, болгарський перець, чорна смородина).
Спеції здатні інгібувати мікрозапалення, які призводять до виникнення хвороб серця та судин, а також до онко. Фахівці рекомендують такі антиракові приправи, як куркуму, базилік та шавлія.